Waarom ik zelf WordPress thema’s maak

Afbeelding door: John Sorenson via Pexels

Waarom ik zelf WordPress thema’s maak

Als webontwikkelaar is het mijn taak om mijn klanten te voorzien van een website die precies bij hen past. Een website die niet alleen hun identiteit weerspiegelt, maar ook effectief is in het realiseren van hun doelen. Veel klanten komen naar me toe met de vraag om hen te helpen met het vinden van het juiste WordPress thema. Maar ik ben van mening dat het soms beter is om een thema zelf te ontwikkelen, in plaats van te zoeken naar een bestaand thema die vaak niet past bij de volledige wensen.

Maatwerk voor een persoonlijke touch

Een van de grootste voordelen van het creëren van op maat gemaakte WordPress thema’s is de mogelijkheid om persoonlijke aanpassingen te maken. Hierdoor kan ik de look en feel van de website volledig afstemmen op de wensen en behoeften van de klant. Zo wordt elke website uniek en onderscheidend, wat cruciaal is om uit te blinken in de online wereld en om perfect aan te sluiten bij de identiteit en doelstellingen van mijn klanten.

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Het zelf ontwikkelen van een WordPress thema biedt nog een belangrijk voordeel: de mogelijkheid om de website te optimaliseren voor zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) speelt een cruciale rol in de online zichtbaarheid. Door een op maat gemaakt thema te gebruiken, kan ik ervoor zorgen dat elke website geoptimaliseerd is voor zoekmachines zoals Google. Hierdoor zal de website hoger in de zoekresultaten verschijnen, wat resulteert in een aanzienlijke toename van verkeer en conversies voor mijn klanten.

Verbeterde laad tijd

Een snelle laadtijd van een website is van vitaal belang, niet alleen voor gebruikerservaring, maar ook voor zoekmachine-rankings. Het maken van een eigen WordPress thema stelt mij in staat om overtollige code te elimineren en de code te optimaliseren, wat resulteert in snellere laadtijden voor de websites van mijn klanten. Hierdoor worden ze positief beoordeeld door zoekmachines en behouden ze een competitief voordeel in de online markt.

Naadloze Integratie met diverse systemen

Last but not least, het zelf ontwikkelen van WordPress thema’s biedt de mogelijkheid om naadloze integratie met andere systemen te realiseren, zoals CRM-systemen, e-commerce platformen en marketingautomatisering. Deze integraties verrijken de functionaliteit van de website en verhogen de efficiëntie bij het behalen van de gestelde doelen. Dit geeft mijn klanten een voorsprong op hun concurrenten en bevordert een positieve gebruikerservaring.

Kortom, door te kiezen voor op maat gemaakte WordPress thema’s, ben ik in staat om een unieke, geoptimaliseerde en goed presterende website te leveren die voldoet aan de specifieke eisen en doelstellingen van mijn klanten. Dit resulteert in tevreden klanten die vol vertrouwen kunnen genieten van het succes van hun online aanwezigheid.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik toegang krijgen tot jullie WordPress-onderhoudsdiensten?
  Het laten maken van een op maat gemaakt WordPress thema biedt verschillende voordelen. Het stelt u in staat om uw website volledig te personaliseren en af te stemmen op uw specifieke behoeften en merkidentiteit. Bovendien zorgt het voor een betere zoekmachineoptimalisatie (SEO), snellere laadtijden en naadloze integratie met andere systemen voor een verbeterde functionaliteit.
 • Is het duurder om een op maat gemaakt WordPress thema te laten maken?
  Hoewel het maken van een op maat gemaakt WordPress thema doorgaans iets duurder kan zijn in vergelijking met het gebruik van een bestaand thema, zijn de voordelen het vaak meer dan waard. Het op maat gemaakte thema zorgt voor een unieke uitstraling en functionaliteit, wat uiteindelijk kan bijdragen aan een betere online aanwezigheid en hogere conversies.
 • Kan ik mijn bestaande WordPress website omzetten naar een op maat gemaakt thema?
  Ja, het is vaak mogelijk om een bestaande WordPress website om te zetten naar een op maat gemaakt thema. Ik kan uw huidige website analyseren en de benodigde stappen nemen om een soepele overgang naar het nieuwe op maat gemaakte thema te garanderen.
 • Bied je ondersteuning en onderhoud na het opleveren van het op maat gemaakte thema?
  Ja, ik bied uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten voor uw op maat gemaakte WordPress thema. Ik sta klaar om eventuele technische problemen op te lossen, updates uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw website optimaal blijft functioneren.
 • Kan ik nog steeds plugins gebruiken met een op maat gemaakt WordPress thema?
  Ja, met een op maat gemaakt WordPress thema kunt u nog steeds plugins gebruiken om extra functionaliteiten aan uw website toe te voegen. Onze ontwikkelaars zullen ervoor zorgen dat de plugins naadloos integreren met het op maat gemaakte thema voor een optimale gebruikerservaring.
 • Heeft u nog andere vragen over het maken van op maat gemaakte WordPress thema’s? Neem gerust contact met me op, ik help u graag verder!

Ook een website laten maken?
Neem nu contact met mij op

Contact